Tips för att vara mer produktiv

Alla fungerar vi på olika sätt och vilken typ av struktur som passar bäst för dig är väldigt olika. Men för många hjälper det om man rutar in arbetsdagen mer och planerar in vad som måste göras, vilka deadline som börjar närma sig och även planerar när man ska ta lunch eller äta mellanmål.

Håll kvar fokuset

Framförallt om man har eget företag eller arbetar hemifrån är det lätt hänt att dagen tuggar på, man snabbt slänger i sig lite mat och sedan fortsätter med jobbet. Men detta är inte alltid det mest produktiva sättet och har du inte tillräckligt med energi i kroppen så garanterar vi att du också kommer att slösa bort mycket tid på dygnet genom att bläddra igenom händelser på telefonen eller fastnar framför videos på Youtube. Det är lätt hänt, men med några små knep kan du göra arbetsdagarna mer produktiva.

Ta vara på dina raster

Att hoppa över lunchen eller mellanmålen för att istället fortsätta arbeta ger faktiskt inte särskilt stora fördelar. Du blir trött, orkeslös och har svårt att bevara ett bra fokus. Att istället ta till vara på dina raster, sträcka på benen och motionera under lunchen kommer att ge dig mer energi och kommer garanterat behålla ditt fokus under dagen.

Så dra på dig en av dina skidjackor eller sköna jackor som du kan använda i samtliga väder och sedan kommer ingenting stoppa dig. Dessutom slår du två flugor i en smäll och har motionen avklarat när du kommer hem efter jobbet. Mer tid att koppla av på kvällen kommer hjälpa dig att hålla dig produktiv när du arbetar.